torsdag 19 december 2013

THE DRUMMERBOY

Dag 353
Sent i går kväll. Sov en timme på soffan. Vaimo väckte. Nu måste vi åka iväg till Vasa. Jag steg upp. Vansinnigt trött. Gäspade som besatt. Klockan var elva. Drog på mig jackan. Hasade mig nerför trapporna till röda, rostiga. Tänkte. Hur tusan ska jag orka köra fram och tillbaks till Vasa i det här tillståndet? Mörkt och ruggigt. Kallt i bilen. Vindrutetorkarna funkade inte alls. Jag borde ha bytt dem för typ ett år sen. Och har ett splitternytt par på hatthyllan. Men vet inte hur man gör. Så därför samlar de damm på hyllan. Gäspade och frös. Var tvungen att stanna vid ABC i Oravais. Köpte tre Red Bull, kylarvätska och en Panterpåse åt vaimo. Kände mig betydligt piggare efteråt. Frös fortfarande. Trots att jag fyllt på kylarvätskan. Stockholmsflyget hade redan landat då vi äntligen kom fram. Spejade ivrigt efter tvåan och hans vän. Kärt återseende. Kram. Kram. Rattade hemåt igen. Inte alls trött längre. Svängde in på Marstanden kvart över två. Kröp genast i säng. Zzzzzz.
I morse. Nokian väckte.  Kravlade mig ur sängen. Silmät ristissä. Skippade morgongröten. Off till jobbet med gula. Henrik P bakom ratten. Jag halvsov. Piggnade till under vandringen upp till skolan. Kokade gröt och kaffe. Livsandarna återvände. På förmiddagen generalrepeterade hela skolan inför julkyrkan i morgon bitti. Jag ställde mig bakom jättekören med min lilla trumma. Bäst så. Försökte hålla takten, naaleiss. Lyckades ibland. Bäst gick det då då jag inte tänkte på vad jag gjorde. Efteråt kom kantorn Hans W fram till mig. Hör du IngEmar! Du är ju skolans rektor! Du skall stå längst fram. Inte längst bak. Dessutom så försvinner ju ditt trummande helt. Hasse tog trumman. Och stoppade den på första parkett. Voi skåånis! Det var ju precis så jag INTE hade tänkt. Min plan var ju i stället att varken synas eller höras. Nu är risken för ett rejält klavertramp överhängande. Nästan oundvikligt. Men eleverna sjöng fantastiskt bra. Päronskallen passade på att kolla in kören uppifrån predikstolen. Wow. Vilken utsikt! Borde kanske ha sökt till Teologiska. Njaaee. Något retoriskt fenomen har jag nog aldrig varit.
Köttsoppa till skollunch. Käkade två stora portioner. Och köpte hem en liter överbliven soppa åt gambälfolttji på Trädgårdsgatan. Avslutade dagen med en gymnastiktimme i trean. Åkte sen hem med jultomten Janne S. Päronskallen sov förstås. Men stannade och snackade lite skola med Janne efteråt. Fortsatte sen hem. Tyst i lägenheten. Gissade att vaimo och tvåan var och handlade. Drog på mig träningskläderna. Mötte handlarna i trappan. Hjälpte dem med matkassarna. Och begav mig ut på banan sen. För tjugotredje dagen i följd! Mörkt ute. Plusgrader. Ändå snöade det. Stora, blöta flingor. Najs! Jag hade lämnat Icebugsen hemma. Saknade dem lite. För det var riktigt halt, både här och där. Löpningen kändes bättre än i går. Konstigt? Kutade Larsmovägen Maxi.
Direkt efteråt skyndade jag mig till ett amöte om årets julgalor. Eftersom vi fått väldigt mycket ros och bara lite ris var arrangörsföreningarnas representanter nöjda. Nya datum för nästa års galor slogs fast. Jag fortsatte hem. Tvåan hade fixat middag, spagetti med bacon. Najs! Sen drack vi glögg förstås. Vaimo, tvåan och päronskallen.
I morgon bitti skall Bosund skolas elever uppträda i årets Julkyrka. Trumpojken skall göra mitt bästa för att inte skämma ut dem. Pom-på-pom.....pom-på-pom......pom-på-pom. Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna, det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.....Pom-på-pom.....pom-på-pom......pom-på-pom.

Saldo: 11,5 km

Totalt: 3 521,5 km

Mål: - 8,5 km

Kanon: Att tvåan är hemma.

Kalkon: Har förtvivlat svårt att hålla takten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Hopp Ingo ! Tycker att det är på sin plats att önska dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År ! Och så hoppas jag verkligen att jag får fortsätta att följa din blogg också efter att du uppnått ditt mål, vilket jag är övertygad att du når. Bara för att du och din blogg är bäst / Trogen läsare :)