måndag 2 december 2013

TAJT AGENDA

Dag 336
I går kväll. Vilade mest. Vaimo bjöd på glögg, Marlis Premium med blåbärssmak. Ingen kanon, men ingen kalkon heller. Vid närmare eftertanke. Riktigt god faktiskt. Annars tycker jag att glögg är skit-gott. Ju billigare, desto godare. Bara man inte blandar alkohol i den. För då smakar all glögg pyton. Tycker alltså jag. Kollade på första avsnittet av SVT:s Julkalender, Barna Hedenhös uppfinner julen. Gillade skarpt. Fortsatte TV-kvällen med att garva åt Ove Sundbergs funderingar i Solsidan. Sen tog femtiofyraåringen natte.
Vaknade till tonerna av min gamla Nokia. Käkade chiagröt och ett par smörgare. Off till skolan med gula. Prill-Jokki bakom ratten. I skolan stressade nästan alla inför julfesten nästa vecka. Avslutade dagen med ett lärarmöte. Och sen blev dag tre-hundra-trettio-sex, om möjligt, ännu stressigare.
Men. Men. Enligt min tidsplan kunde jag nästan klämma in ett löppass mellan skolan och kvällens julfest. Faktiskt! Det vill säga. Ifall ingenting gick snett. Anlände med gula till Jeppis. Klockan var fyra. Hastade med röda, rostiga till Fitness. Bytte om i raketfart. Kom in i gymmet. Shitt, shitt! Alla löpmattorna var upptagna. Kände igen ryggarna på Pia K-A och Cay H. På den tredje mattan sprang en tjej jag inte kände. Minuterna tickade iväg. Jag satte mig på en motionscykel. Låtsades trampa. Voi raatis, raati. Jag hinner ju inte! Höll ögonen på löpmattorna. Plötsligt. Precis som i reklamfimen. Plötsligt. Så hände det. Tjejen jag inte kände. Stannade bandet. Vände sig mot mig. Log. Och sa "Här får du. Så att du klarar av att fixa din utmaning!" Voi raatis, va passlit! Jag tackade tjejen så mycket. Tänkte. Där hade jag dagens kanon. Skruvade sen upp hastigheten till tolv km/h. Och. Hör och häpna. Ökade vartefter. Ända upp till fjorton km/h. Kutade en dryg tolva. På femtionio minuter! Så hårt har jag inte sprungit på jättelänge. Steg av löpbandet. Sökte upp och tackade tjejen på nytt. Förklarade att jag just idag hade skit-bråttom. Frågade också vad hon hette. Sen rusade jag in till herrarnas. Duschade. Bytte om i rekordfart. Struntade i strumporna. Och bältet. Och de fyra trög-knapparna i piss-riston. Milla J och Johanna L stod i receptionen då jag rusade ut i decemberkvällen. Skrattade åt min haltande klädsel.
Skyndade hem. Bytte om till festkläder. På tre minuter. Max. Bloggade. Ut igen. Skrapade rutan på röda, rostiga. Lade i ettan. Rattade iväg mot de kommunanställdas julfest i Larsmo. Dit kom jag. Sist av alla. Mitt i Nu tändas tusen juleljus. Hittade bordet med mina kollegor. Sjönk ner. Pustade ut. Magen kurrade. 
Saldo: 12,5 km

Totalt: 3 307, 6 km

Mål: - 52,1 km

Kanon: Johanna L

Kalkon: Stressigt värre

2 kommentarer:

Johanna L sa...

Snabb var du, om du dessutom hann duscha! Dagens goda gärning, dessutom är jag lite nervös hur det ska gå med din utmaning!;)
Sen i Januari när din utmaning är över så får du så lov att masa dig upp för trapporna och komma på ett spinningpass, som tack för löpmattan! ;)
// Johanna L

INGO sa...

Jag lovar att masa mig upp. Har faktiskt funderat på att testa spinning. Tack, än en gång!
Ingo