tisdag 24 december 2013

JUL PÅ MARSTRANDEN B & B

Dag 358
På kvällen. Dan före dopparedan. Barna Hedenhös och BingoLottos uppesittarkväll. Arsenal mot Chelsea, Päronskallen versus trean. Elektrisk spänning i TV-soffan. Men matchen var ingen höjdare. Slutade oavgjort, 0-0. Kanske lika bra. För julfridens skull. I säng vid midnatt.
Julaftonsmorgon. Nokian väckte mig klockan sex. Eller. Egentligen. Nokian väckte vaimo. Som i sin tur knuffade mig ur sängen. Göta Petter så trött jag var! Skulle garanterat ha sovit minst till tie annars.   Suckade. Armadis Henry M, jordens morgonpiggaste varelse! Håxade att det var tisdag. Och släpade mig upp på vågen. Prick sjuttiotvå. På årets nästsista invägning. Drog på mig träningskläderna. Icebugs på fötterna. Sen håxade jag. Det är ju julafton. Då kunde jag ju göra som Janne S, busschaffisen. Bära tomteluva. Jepp, det gör jag. Tog hissen ner till källaren. Letade fram två röda luvor, med bjällror på. Alldeles för små. Men lyckades ändå dra ner min luva, naaleiss. Off till trafikljusen vid lähikauppan. Gav den morgonpigge en luva. Och tomteduon begav sig iväg. Fredrik A mötte. Najs! Just inga bilar i farten. Vi bestämde oss därför att skippa cykelbanan. Och sprang på vägen i stället. Mycket bättre plogat där. Löpningen kändes ändå jobbig. Antagligen för att jag halvsov. Vi kutade Larsmo Maxi med en avstickare till Henrys kämppä. God Jul! Vi ses på annandagen vid Brahes bastu. Ok! Fredrik och jag fortsatte en bit till. Mötte Kristian B och Anders H på hemvägen. Bjöd in dem båda till löpningen på nyårsafton. Uffe S har på FB gjort happeningen till ett evenemang, Ingos grande finale. Fyra vänner har redan meddelat att de kommer. Och så päronskallen förstås. Kristian skulle gärna ha joinat, men jobbar. Anders kommer, om han får för sin vaimo. :-) Efter jul-länken loggade jag mina kilometrar. Konstaterade att jag nu är på plus igen. Äntligen! Jag har faktiskt varit på minus ända sedan den 16 oktober. En jättefin julklapp!
Käkade sen chiagröt och drack kaffe med två limpsmörgare. Fortsatte till gröna butiken. Marstranden Bed & Brekfasts mjölkförråd tarvade påfyllning. Passade på att överlämna en julblomma och lite senap åt min moster på Rådhusgatan. Sen hälsade jag på hos mina föräldrar. Syrran Barbro J-R på besök. Bytte julklappar med dem. Och drack glögg. God Jul!
Sen hem till julfirandet på Marstranden Bed & Brekfast. Den hulda vid spisen. Trollade fram julskinka och en massa goda julgrejs. Men min efterrätt. Havtornskrämen hade som vanligt blivit till soppa. Julklappsutdelning next. Päronskallen drog på sig sin svettiga tomteluva på nytt. Och agerade jultomte. Överraskades av att far i huset fick de flesta klapparna. I hans jättehög låg bl a en bok som hette "Mannen som slutade ljuga". Hmm? Grabbarna fick var sitt par handskar. Tomten utlovade på stående fot en ansenlig penningsumma åt den som längst håller reda på sitt par. Det blir antagligen prisutdelning före nyårsafton! Vaimo gladde sig mest åt ett par sidenlakan. De tre brödformarna som päronskallen lagt under granen rönte däremot föga uppskattning. Påstod att det var tomten som förstört de gamla. Tja, så är det väl.
Efter julklappsutdelningen åkte 87:an till jobbet. Trean satte sig framför ett krigsspel på datorn. Jag blandade till en russin-nötter-skål. Och bänkade mig tillsammans med den hulda framför Kalle Anka. Tänk vad tiderna förändras! I morgon har tjänstefolket på Marstranden Bed & Brekfast julledigt. Svärmor rycker in.

God Jul!

Saldo: 13,0 km

Totalt: 3 582,0 km

Mål: + 2,0 km

Kanon: Äntligen på plus!

Kalkon: Havtornskrämen blev till soppa, igen.

4 kommentarer:

Kika sa...

Jasså,det var ni som kom springande emot mej i morse mitt ett veiji vid gambel roskisbacka :) Det plingade så stämningsfullt ;)

INGO sa...

Jepp, God Jul! Pling, pling.

Ingo

Johanna L sa...

Och jag tyckte precis jag såg att du kutade förbi fitness idag en 11-halv 12 tiden, nu också med tomteluva? Själv lyfte jag skrot så det stod det härliga till! God jul!

INGO sa...

Jepp Johanna. Jag kom förbi Fitness kl 12:05. God Jul och Gott slut på 2013!