söndag 31 mars 2013

SKAVSÅR

Dag 90
Påsksöndag. Vackert väder. Långpass på agendan. Vaknade vid sjusnåret. Ställde fram klockan till sommartid. Vips så var den 8. Käkade chiagröt med äpelmos och goijibär. Drack färskpressad apelsinsaft och kaffe. Värsta hälsofreaksstuket över min frukost numera! Fyllde vätskebältet med klassikern Isotonic. Blandade nötter i jackfickan. Redo.
Off i solskenet vid halvelvasnåret. Ville inte smutsa ner min nya DS Trainer. Drog därför i stället på mig ett par gamla nötta Asics 33:or. Dumt val, skulle det senare visa sig. Startade som vanligt i maklig fart, 5:30 min/km. Motvind ut mot Lannäslundsbackarna. Men sen. Ut på Larsmovägen. Åtta sekundmeter i ryggen. Tackade och tog emot extrahjälpen. Skruvade upp farten rejält. Svängde in mot stan vid Strandcamping. Farten nu nere i 5:09. Motvind på nytt. Pressade mig. Lyckades i motvinden faktiskt kapa bort ytterligare 5 sekunder av min snittfart. Då jag svängde in på gården låg jag således på 5:04. Alltså samma fart som jag noterade för en knapp månad sedan tillsammamns med Bjarne H. Nu fixade jag det på egen hand. Najs! Däremot. Mindre najs. Kände att Trettiotreorna hade gett mig skavsår på båda hälarna. Slet därför av skorna ren ute på gårdsplanen. Ville inte förvärra läget. I morgon har jag ju lovat springa med Bjarne H! Det fixar man inte med skavsår. Compeedplåster, tänkte jag. Har jag något compeedplåster hemma? Och ifall inte, har Jeppisapoteken öppet? Det måste de väl ha. Folk blir väl sjuka under påsken åxå? Nåja, det fixar jag senare.
Under mitt långpass hade vaimo skött marktjänsten. Stått vid spisen. Maten klar då jag klev in i bara strumplästen. Kanon! Käkade grisinnerfile med vitlöksgratäng. Sen satt jag och dåsade en stund på balkongen. Varmt och skönt. Slumrade till. Vaknade vid fyrasnåret. Tog asken med Gröna kulor. Premiärpedade med min Trek till Trädgårdsgatan där mina föräldrar bor. Syrran med make och son på besök. Bjöds på morotskaka och kaffe. Berättade lite om vår Stockholmsresa. Farsan kollade Eurosport. Flandern runt på cykel. Segraren, en schweizare, pedade också på en Trek.
Sen till stan. Lär finnas två apotek i centrum. Båda stängda. WTF! Vad är detta? Inget apotek som har öppet. Så var det inte förr i världen. Då hette det dejourerande apotek. Hur skall jag nu fixa länken med Bjarne i morgon? Kan inte springa med skoskav! Blir till att leta i vaimos gömmor efter skavsårsplåster. Hon brukar ha det mest överraskande saker i dem, alltså i gömmorna. Hoppas, hoppas!

Saldo: 21,5 km

Totalt: 969,2 km

Mål: + 69,2 km

Kanon: Bra fart på långpasset.

Kalkon: Mina 33:or gav mig skoskav på båda hälarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Lite fakta:
Det finns inte längre något s.k. dejourerande apotek i stan.
Apoteket Bothnia, på Storgatan, håller öppet VARJE DAG ÅRET OM:
må-fr 9-20
lö 9-16
sö 10-16

Så nu vet du var och när du kan köpa mera Compeed :)
/Fia

INGO sa...

Tack! Jo, jag läste det på dörren.