måndag 18 mars 2013

FRÖS

Dag 77
Måndag och ny arbetsvecka. Elva veckor till sommarlov. Inledde veckan med en återhämtande morgonlänk. Återhämtande och återhämtande. Svinkallt ute igen. Påpälsad till tänderna. Ut längs byvägarna strax efter halvsju. Frös. Mest om benen. Jag har ju letat efter ett par varmare löparbyxor, men inte ens sportbutikerna i Tammerfors kunde hjälpa mig därvidlag. Därför frös jag nu. Kämpade mig i alla fall runt banan. Hujedamej vad tungt det gick i dag! Tog en snabbdusch och en gröttallrik. Mycket förberedelsearbete på agendan. Hann precis bli klar innan eleverna strömmade in i klassen.
Efter skoldagens slut hade vi larsmolärare fortbildning i Karleby. Fortsatte alltså norrut. Haldins största buss var fullproppad med lärare. Vissa mycket motiverade. Andra mindre. "Skolspråk och skolframgång - om att jobba språkstödjande i alla ämnen” hette föreläsningen. Riktigt intressant faktiskt. Handlade om hur viktigt det är att vi som lärare stöder elevens språkutveckling. Efteråt samlades vi larsmolärare för att diskutera inlägget och lite annat aktuellt. Trötta, men rätt nöjda återvände vi sen mot hemsoporna.
Fick idag veta att Benny Sjölind mycket riktigt klivit av banan efter 5-6 km i Barcelona Marathon. Öppningsfarten hade varit galet hög, 3:20 min/km. Benny hade förlitat sig till farthållarna och "lurats" med i det (alltför) höga tempot. Var helt enkelt tvungen att avbryta. Hans syrra Josefin hade däremot sprungit riktigt bra, 3:10:39 - en tid jag bara kan drömma om.
I morgon ser jag fram emot en vilodag kryddad med ett besök på Sunes massagebänk. Känner att benen är slitna. Känner också att det är lite si och så med motivationen. Är trött på att springa i kyla. Längtar efter shortsväder och asfalt.

Saldo: 8,2 km

Totalt: 832,1 km

Mål: + 62,1 km

Kanon: Josefins 3:10:39

Kalkon: Kylan

2 kommentarer:

Heidi sa...

Har du testat underställsbyxor i merinoull? De är enligt mig väldigt bra när man fryser om benen!

INGO sa...

Hej Heidi!
Nej, jag har ett bara ett par utslitna och urtvättade Catmandokalsonger.
Jag har faktiskt hört att merinoull värmer bra.
Tack för tipset! :-)
Ingo