onsdag 27 november 2013

MÖTTE HELENE I HALKAN

Dag 331
I går kväll. I stället för kvällslänken med Henry M tog jag en tupplur. Vartalon gillade. Pynjade lite med bildspelet från NY och väntade sen på att CL-matchen Arsenal-Marseilles skulle starta. Bänkade mig framför dumburken. Kollade vilken kanal som skulle visa min match. WTF! Hittade fyra olika kanaler som visade från Champions League. Men ingen som visade Kanonjärerna. Shitt! Shitt! Sveriges sexa visade visserligen den matchen. Men min TV-ruta var svart. Jag fick nöja mig med Dortmund-Napoli och Text-tv. Gladde mig i alla fall åt att det blev hemmaseger på The Emirates.
Vaknade halv fem. Kollade utetemperaturen. Plus tre. Helt okej. Käkade havreflakes. Och drack havtornssaft. Kollade ÖT. Tog det lugnt. Drog på mig träningskläderna. Och Icebugsen. Vilket jag var tacksam för då jag kom ut. Glashalt. Så in i Norden. Tog röda, rostiga till gula startplatsen. Terho H vid spakarna. Berättade att han håller på att med att skriva en bok. Antagligen någonting religiöst. Jag frågade honom hur en bokutgivning går till i praktiken. Vilket ju kan vara bra att veta. Om det skulle bli aktuellt. Hoppade av halvvägs till Bosund. Fortsatte sen längs en glashal peedbana norrut. Icebugsen funkade perfekt. Och vartalon kändes i alla fall bättre än i måndags. Plötsligt fick jag syn på en cyklist stå och vänta vid sidan av cykelvägen. Då jag kom närmare märkte jag att det var tjejen som hejat på mig förra veckan. Blev nyfiken. Stannade och hälsade. Helene H hade fått nog av halkan. Hade ringt efter sin kille. För att han skulle skjutsa henne ända till jobbet i Cronhjelmskolans kök. I det samma dök pojkvännen/maken upp med sin bil. Hälsade på honom också. Jag tackade för den korta pratstunden och fortsatte min jobbresa. Halkade in på skolgården halv åtta.
Duschade. Drog på mig kompressionsstrumporna. Och gjorde mig snabbt redo för dagens första lektionspass. Larsmo När TV på plats idag. Filmade LegoRobotveckan. Makaronilåda till skollunch. Barnen och jag gillade. Avslutade dagens sista lektion med att visa mitt bildspel från NY. Eleverna uppskattade nog mest att det ringde ut.
Hem med gula. Fortsatte till Auto Center efter en framlampa till rostiga, röda. Sen kämpade jag en god stund med att få loss den trasiga och ersätta med den nya. Bannades och försökte förstå bilden i instruktionsboken. Just då jag tänkte ge upp så fick jag fast den nya lampan. Ta-daaa! Kände mig mäkta stolt. Beträffande mina bilar brukar jag fixa att tanka och byta däck. Mutta siinä kaikki.
Käkade sen. Stekte ägg. Öppnade en tonfiskburk. Bredde en smörgare. Tonfisken såg lite konstig ut. Men det tänkte jag inte desto närmare på. Tog en rejäl fisktugga. Fy och tvi vale! Det brände som eld i munhålan. Spottade genast ut sörjan. WTF! Vad är detta? Kollade på konservburken. Läste. "Tonfisk i chilisås". Vaimo, som joinat mig under kockandet, skrattade. Var det inte någon av dina läsare som tipsat om chili-tonfisken? Det var ju därför jag köpte den åt dig. Njaaae. Kanske. Jag har nog fått en massa tips på godsaker av mina läsare. Men det här tipset åkte tyvärr direkt i svarta påsen. Vaimo var heller inte så förtjust i chilitonfisken.
Tog sen rostiga, röda med nya framlyktan till Runebergssalen för ett möte angående fredagens och lördagens julgala. Redan i morgon börjar vi ställa i ordning för festen. Och sen blir det till att talkojobba ända till söndag. Hoppas benen håller!

Saldo: 12,5 km
 
Totalt: 3 245,0 km

Mål: - 65,0 km

Kanon: Icebug Pytho

Kalkon: Tonfisk i chilisås.
 

Inga kommentarer: