tisdag 12 november 2013

FULL RULLE

Dag 316
I går kväll. Kollade på svenska Fotbollsgalan. Gick och lade mig efter att Zlatan fått sin åttonde guldboll. Lite svårt att konnekta med JB. Men till slut lyckades det.
Tisdagsinvägning. Sjuttiotvå-komma-åtta. Tja. Inte vad jag hade hoppats. Men hade det på känn. Regnigt, ruggigt och mörkt i morse. Morgonlänken lockade måttligt. Kände mig dessutom rätt sliten efter att ha sprungit sju dagar putkeen. Kaj A bakom gula ratten. Lovade droppa min väska i Bosund. Klev motvilligt av vid S-market i Holm. Regent hade upphört. Nästan i alla fall. Och vad bättre. Vinden låg i ryggen. Ändå gick det trögt längs cykelvägen norrut. Precis som igår var jag tvungen att stanna och vila ett par gånger. Kom till skolan strax efter halv åtta. Slet av mig de våta kläderna. Och ställde mig i duschen. Röjkte och fundeerade. Så gott det nu gick i suihkun. Ifall jag fortsätter springa en dryg tolva om dagen så fixar jag ju utmaningen. Men det betyder också att jag inte har råd med en enda löpfri dag. Vilket nog skulle behövas! Jag har också märkt att jag numera inte gillar att springa tidigt på morgnarna. Men. Eftersom mina eftermiddagar och kvällar är fyllda med övriga aktiviteter. Främst möten. Så måste jag använda dygnets alla timmar för att få det att gå ihop. I morgon och på torsdag är det precis samma visa. I jobbet på dan. Möten på eftermiddagen/kvällen. Ett långpass skulle ju ge mig ett visst andrum. Och lösgöra en löpfri dag. Men just nu orkar jag inte ens tänka på att springa några längre sträckor. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på?
Efter skolan deltog jag i en fortbildning kring I-Movies. Jätteroligt och lärorikt. Tack Sophia S! Skyndade mig för att hinna hem med fyrans buss. Det gjorde jag INTE! Väntade en god stund vid busshållplatsen. Ringde gula bolaget. Nästa buss skulle komma om en timme. Shitt! Shitt! Kunde förstås ha varit värre. Men det pärttade otroolit myttji. Och jag frös. Voi skåånis! Gick in till butiken. Och frågade om jag fick värma mig i vindfånget. Det gick bra för sig. Tackade. Och väntade där en trekvart. Till slut dök följande gula upp. Satte mig med en djup suck på etupenkkin. Och somnade. Vaknade plötsligt. Hjälp! Trodde vi var i Oravais. Och att jag hade försovit mig. Det hade jag förstås inte. Den gula passerade just ett upplyst Strandis. Pustade ut. Och fortsatte chilla med JB. Kom till Jeppis tio över fem. Fortsatte direkt till Sune E, min hovmassör. Hann precis i tid. Gjorde mitt bästa för att selittä bort den dåliga NY-tiden. Sune bara skrattade. Påstod att jag tränat för rokot. Vilket jag ju hade gjort. Åtminstone i oktober. Efter en rejäl omgång i Sunes nypor fortsatte jag hem igen. Lite mjukare. Men framför allt. På mycket bättre humör.
Kom hem. Det goda humöret steg ytterligare. För. På köksbordet väntade Vaimos Snålsoppa. Sörplade i mig två tallrikar. GP va goooo! Avslutade med en portion Axas Havreflakes Apple & Cinnamon. En uutuus jag inhandlat i lähikauppan. Gillade inte riktigt. Nästa gång blir det därför Havreflakes naturell.
I morgon fortsätter mitt liv i full rulle. Efter jobbet skall jag på rektorsmöte. Direkt därifrån till ett möte om årets Julgala. Avslutar så dagen med att sälja säsongkort i Jarokansliet. Därför blir det morgonlänk i morgon också. Vare sig jag vill det eller inte. 

Saldo: 12,5 km

Totalt: 3 052,5 km

Mål: - 107,5 km

Kanon: Vaimos Snålsoppa, "The Best A Hongro Man Can Get!"

Kalkon: Missade gula.

4 kommentarer:

Johanna sa...

Hittade just hit och ser att du har samma utmaning som jag haft i några år :) Ser också att vi ligger ungefär lika bra (eller dåligt) till just nu... Jag har 3134 km till dags dato, vilket betyder att jag måste springa 10,6 km i snitt de resterande dagarna av året om jag ska nå målet och det är inte det lättaste den här tiden på året. Ifjol blev det för min del tyvärr bara 3575 km, men året innan lyckades jag springa ihop 3781 km, så snittet på 3 år blir ju bra :)

Läste mig till att du är rektor också, så vi är i samma bransch. Hoppas du lyckas med din utmaning!

INGO sa...

Va kul Johanna! Bloggar du också? Jepp, jag är rektor i en lågstadieskola. Lycka till. Vi har 49 dagar kvar till målsnöret. :-)
Ingo

Johanna sa...

Jo, jag bloggar, men du verkade ha hittat den redan :)

Ja, tiden går fort när man har roligt och ännu är det ju fullt möjligt att nå målet, även om varje "missad dag" eller en dag med "för kort" distans gör det lite svårare.

INGO sa...

Jo, jag hittade din fina blogg. Blev otroligt imponerad av den. Men än mer av dina prestationer! Hur tusan kan man springa 48 timmar? :-)
Ingo
Ps
Vi har nästan samma personbästa på halvmaraton men på helan är du sju minuter snabbare.