tisdag 2 juli 2013

INGEN LIMOUSINE

Dag 183
Tidig väckning at Marstand B & B. Tjänstefolket steg upp redan fem. Trean hade i går berättat att han skulle iväg till halkbanan i Replot. Okej. Vilken tid kommer bilskolans limousine och hämtar dig? Limousinen som jag ju betalat fyrahundrafyra för. Nej, farsan. Jag skall dit med vita bilen. WTF, skall du själv köra dit med vår bil? Jag har ju redan betalat en mindre förmögenhet för halkbanekörningen. Om inte transporten ingår, hur tusan kan det kosta så mycket? Kände hur mitt veripaine närmade sig kokpunkten. Tog mig ändå samman och frågade om trean hittade till Raippaluoto. Njae, men det kan ju inte vara så svårt! Nä, nä, tänkte jag. Men fråga ettan i alla fall. Han borde veta. Sen får du ringa mig om du kör vilse, tillade jag faderligt. I morse steg jag som sagt upp i god tid. Painade genast iväg till ABC. Tankade vita bilen. Sextio juuro. Slurp, sa vita bilen. Kollade oljan. Tomt i tråget. Fyllde på två liter. Pisspojken var också törstig. Hade ingen vindrutespolarvätska. Fyllde på med vanligt kranvatten och lite Fairy. Sen tog jag itu med brekkfasten. Gröt och kaffe åt mig själv. Stekte ägg och rostade mackor åt trean. Som naturligtvis inte skulle ha någon frukost! Bad i stället att jag skulle göra mackor åt honom, som han kunde äta på vägen. Jag suckade. Men vi på Marstrand B & B gör allt för våra gästers trivsel. Bredde mackorna. Vinkade lite bekymrat av halkbanepiloten.
Själv fortsatte jag till Centralplan. Livat värre där. Ett talkogäng byggde försäljningsbord, ett annat rev ner delar av planket som omgärdar planen. Efter ett kort möte med ledningsgruppen fortsatte jag till backstage i Idrottsgården. Där skulle jag tillsammans med Stig N och Kenneth M täcka ett stort golv. Stig och jag hämtade två bautatunga pappersrullar från Walki. Lyckades med nöd och näppe få upp dem till backstage. Sen var det inte så svårt att rulla ut dem.
Jag passade på att springa då jag ändå var vid Centralplan. Även om det regnade mest hela tiden. Följde ett program jag fått av Anders Szalkai inför NYCM. Dagens program: Uppjogg: 16 min, Dynamisk rörlighet 5 min, Koordinationslopp 3 x 80 m, Kort intervall: 3 x 5 x 200 m, Nedjogg: 16 min och Streching 5-10 min. Jag följde programmet till punkt och pricka. Hade med mig min I-Pad och gjorde precis som Anders visade i de instruktionsfilmer som finns till programmet. De korta intervallerna var tuffast. Jag försökte hålla bra fart, 200 meter på 40 s och sedan bara 20 sekunders ståvila. Lyckades inte riktigt. Kände mig ändå rätt nöjd efteråt. 
Fortsatte till Halpa Halli. Bad platschefen Roger S om att få låna trettio tomlådor till konserten. Det fick jag. Lassade lådorna på släpkärran och fortsatte hem. Försökte ett par gånger ringa trean för att höra hur Replotresan gått. Fick inte tag på honom. I stället väntade där hemma en lapp på köksbordet. Har farit till Kokkola med mommo. Undertecknat Vaimo. Okej. En bra karl reder sig själv. Någorlunda. Tog itu med dagens sena lunch, Lasagnette. Receptet fanns på Rainbowpaketet. Funkar alltid. Även nu. Käkade tillsammans med ettan. Ute regnade det fortfarande.
Efter maten slappade jag en stund med Harry H. Jakten just nu inne i ett spännande läge. Skall Harry lyckas fånga den mystiske Mr Dubai. Och hur blir det med Rakel, hans stora kärlek?
Klockan kvart över fyra kom trean äntligen hem. Halkbaneresan hade gått bra. Samtidigt fick jag ett meddelande på FB av tvåan. Skulle komma hem om ett par veckor, v 30. Najs! Behövde cash till flyget. Mindre najs! Men. Jag lovade fixa fram kosingen. Tavalla tai toisella. Ringde sen Henry M. Vi hade preliminärt bestämt att springa tillsammans ikväll. Jodå, klockan sex vid juuse, svarade Henry. Vilket betydde trafikljusen vid Kristallen. Calle kommer också. Najs! Letade reda på torra springkläder och förberedde mig för dagens andra pass.

Saldo: 24,1 km

Totalt: 1 918,4 km

Mål: + 88,4 km

Kanon: Att trean kom helskinnad från Replot.

Kalkon: Regnet, som öste ner hela dagen. Nästan, i alla fall.

2 kommentarer:

Kirsi Siegfrids sa...

Halkbana...jag tycker det låter som rena rama curlingen där :-)
Men så skall det vara. Du vet, som Robban Broberg har skaldat; "bättre att vara på hal is och ha det glatt än att gå i lera och sörja"....
Allt gott till er alla!
Trudelutt

INGO sa...

Jo, kunde man inte sköta sånt på vintern i Gamla hamn.
Allt gott till dig också!
Trudelutt!