torsdag 13 juni 2013

GICK I TAKET

Dag 164
Senaste natt. Ettan och trean spelade dataspel. Boyzen förde ett förfärligt oväsen. Skrek efter varje träff, eller vad det nu var. Jag blev tvungen att kliva upp och lugna ner dem. Tänk på grannarna under oss. De har ju en liten baby! Det verkade bita. Jag lyckades slumra in på nytt, men vaknade vid sjusnåret. Vaimo redan uppe. Båda var vi ganska trötta efter den störda nattsömnen. 
I dag. Intervalldag. Matchdag. Trean klev upp vid tiosnåret. Vart skall du, frågade jag. Till bilskolan, muttrade han. WTF! Du gick ju i bilskolan för ett år sedan. Körkoret har redan kostat mig en förmögenhet. Och nu är du ju nitton. Du skall väl inte gå på nytt? Jo, det är del två nu farsan. Ekonomisk körning, replikerade trean. By the way. Var glad åt att jag inte är född ett år senare för de har tre delar. Kände hur jag började ilskna till. Ekonomisk körning! Va tusan! Fortsätter det så här så kvittar det hur ekonomiskt du kör. Jag har ju knappt råd att hålla tre skrotbilar med bränsle. För att inte tala om alla försäkringspremier och dylikt tjafs. Ju mer jag tänkte på vad mina skrotbilar och dessa bilskolor kostat mig, desto argare blev jag. Blodtrycket närmade sig takhöjd.
För att få något annat att tänka på packade jag därför min ryggsäck med träningskläder. Pedade i väg till Centralplan. Tänk vad skönt det skulle vara att inte äga någon bil överhuvudtaget. Cykla eller gå i ur och skur. Åka buss. Ta en taxi då det behövdes. Det skulle jag verkligen gilla, tänkte jag under den korta cykelturen. Samtidigt som jag sprang några uppvärmningsrundor så tränade Jaros ligalag på gräsplanen. Morsade på några av grabbarna. Dags för den första intervallen, 1000 meter i maxfart. Helst under fyra minuter. Kollade klockan på idrottsgården. Själv sprang jag också mina sex intervaller som en klocka, 3:59-3:58-3:58-3:59-3:57-3:58. Joggade ytterligare ett par varv. Sen var jag klar. Duschade och trampade iväg mot Prismas info. Ville veta vad Prismabollen gett åt jarojuniorerna. I går hade jag ju samlat ihop alla pantflaskkvitton och lite annat smått och gott ur bollen. Ett prydligt kuvert väntade på mig i infon. Sjuhundrasjuttioen euro och fem cent stod det på framsidan. Toppen! SMS:ade ordförande resutatet och fortsatte till Osuuspankki med stålarna. Tack alla snälla som skänkt sin flaskpant till föreningen, FF Jaro Junior!
Fortsatte sen hem. Stekte biffar och käkade tillsammans med ettan. Drog på mig kompressionsstrumporna och drack kaffe i pensionärskuvösen. Snart skall jag bege mig på nytt till Centralplan. I kväll möter Jaro liganästjumbon JJK. Hoppas på seger för det röda hemmalaget. Gör mål, Jaro!

Saldo: 10,2 km

Totalt: 1 702,2 km

Mål: + 62,2 km

Kanon: Prismabollens saldo.

Kalkon: Att det skall kosta en förmögenhet att ta körkort.

2 kommentarer:

Trött nybliven förälder sa...

Grannen under med babyn har inte hört något uppifrån men kanske har ni hört guldklimpens nattliga serenader som ökat i styrka den senaste tiden...? ;)

INGO sa...

Bra att ni inte hört något! Vi har nog också missat serenaderna. :-)