lördag 25 maj 2013

SPRANG HEM

Dag 145
Lördag. Ändå arbetsdag. Liftade till jobbet med Charlotte R, en kollega. Eftersom jag planerat att springa hem efter jobbet hade jag med mig en väska med träningskläder. Gårdsfesten gick över förväntan. Vädret perfekt. Eleverna duktiga. Inbillar mig att de flesta trivdes. Möjligtvis hade löparna i skolrundan det lite jobbigt i värmen. Men Bosund hem och skola fick i alla fall en rejäl hacka till föreningskassan. I den avslutande lotteridragningen lyckades jag vinna en piltavla. Jag gav den åt Jona H, en elev i min klass. Han verkade bli jätteglad. Klockan ett hade vi städat undan efter gårdsfesten och det blev dags att bege sig hemåt. Jag hade tankat med två grillkorvar och lite svartvinbärssaft. Letade efter lite kolhydrater att ta med på hemfärden. Hittade en russin-mandelblandning från i julas. Den får duga, tänkte jag och stopppade ett par nävar i fickan.
Sedan bar det av söderut. Soligt och lätt medvind. Mina ben kändes däremot inte speciellt pigga. Speciellt framlåren kändes jättetunga. Beslöt mig för att ta det riktigt lugnt. Vilket jag faktiskt också gjorde. Tempot pendlade mellan 5:30 och 5:50 min/km. Tog dessutom ovanligt många pauser. Käkade julrussin, drack mustaherukkamehua och slog ett par drillar. Inte på samma gång förstås, men med jämna mellanrum. Vid Strandcamping gjorde jag ett rejält stopp. Köpte battery och en päärynätuutti. Sen gick jag och satte mig på campingens laituri i solskenet. Slet av mig dojorna. Stoppade klövarna i vattnet. Drack battery. Åt päronglass. Njöt av livet. Men. Sen blev jag rädd för att styvna till alldeles för mycket. Reste mig. Tyckte mig samtidigt höra en bekant röst. Kikade över häcken bakom mig. Där satt Jonas K och vred i sig pizza. Han verkade förvånad, men glad över att se min svettiga nuna. Sidu Ingo! Snart är Jaro i ligaledning. Bara fyra poäng upp till första platsen, flinade Jonas förnöjt. Jag höll med honom. Berättade att jag just kutat från Bosund. Jonas tyckte jag var taso. Vilket ju lär stämma. Efter Strandcampingstoppet fortsatte jag färden. Uppskattade att jag hade ca åtta kilometer kvar. Var rädd att det långa stoppet skulle inverka negativt på den resterande sträckan. Det gjorde det inte. Jag kunde till och med gasa på lite de sista kilometerarna. Snurrade lite extra hemma på gårdsplanen för att få ihop prick tjugofyra kilometer.
Väl hemma fyllde jag en gammal kylväska med iskallt vatten. Klev i den och duschade på samma gång. Funkade kanonbra. Sedan drog jag på mig kompressionsstrumporna och käkade lite potatismos med murusås. Resten av kvällen skall jag tillbringa på soffan med benen i högläge. Om jag har riktigt tur så kanske vaimo till och med låter mig titta på Champions League Finalen.

Saldo: 24,0 km

Totalt: 1 501,0 km

Mål: + 51,0 km

Kanon: Stoppet vid Strandis

Kalkon: Slitna framlår

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller med Jonas K : du är taso , Ingo . Men det är SÅ kul att läsa din blogg. Förresten va ska ja säg som körd över 3000km fö ti si sole. Ni lär ska ha grannvädri i Jeppis. Hälsningar från Folke W

INGO sa...

Tack Folke! Såg en trevlig bild av dig från Cannes. Jag var själv till Nice, sommaren 98 då det var Fotbolls VM. Fantastiskt vackert var det där då. Gissar att du fått samma intryck. Ha det gott och njut av livet!
Ingo