fredag 9 augusti 2013

PÖRKENÄS T-R

Dag 221
Tog en tupplur i går kväll också. Passade på då kvinnotjusaren i TV4 larvade sig som allra mest. Siktade på att vila ögonen i max 10 minuter. Det blev i stället 10 timmar. Hur jag kom i säng minns jag inte. Antar att vaimo släpade mig dit. 
Vaknade och steg upp klockan sju. Långpass på agendan. Pörkenäs tur-retur. Käkade. Gröt, kaffe och mackor. Sen tillbaks till sängen. Aaagh! Låg en god stund med Liza M. Spännande värre. Inväntade stora toalettbesöket. Då det var avklarat drog jag på mig springkläderna. Velade lite. Men drog på mig kompressionsstrumporna också. Har inte märkt någon större skillnad med dem. Men på ett långpass kan det säkert vara bra om blodet får lite hjälp. Prick tio var jag redo.
Szalkai ville att jag skulle springa den tjugofem kilometer långa sträckan på 127-131 minuter. Alltså på drygt två timmar. Enligt Szalkai medelhård fart. Räknade ut att jag borde snitta 5:05-5:11 min/km. Borde jag nog fixa. Om jag springer klokt. Min taktik var att börja försiktigt i 5:20-fart. Första femman gick lite för lusigt, 5:24. Vid sex kilometer låg min första flaska. I går hade jag ju kört ut fyra dricksflaskor. Gömt dem nära vägen. Under den andra femman lyckades jag kapa bort tre sekunder. Låg nu på 5:21. Då jag svängde i Pörkenäs låg jag en dryg minut efter schemat. Men hade gott om krafter kvar. Drack min andra flaska. På tredje femman kapade jag ytterligare fyra sekunder. Drack min tredje flaska vid nitton kilometer. Just den kilometern lyckades jag för första gången pressa mig under 5 min/km, 4:52. Vid tjugokilometerspasseringen var jag bara två sekunder från Szalkais gaffel, 5:13. Sista femman blev min snabbaste. Drack min sista flaska vid 22. Avslutade med min bästa kilometertid, 4:41. Sluttiden stannade på 2:09. Alltså 129 minuter. Alltså inom gaffeln. Jess! Pust! Töjde lite på balkongen. Lyssnade till dansband, Elisa's. Önskade att jag kunde dansa. Men he kan ja int.
Käkade sedan en megaportion av vaimos goda Zuccini/Auberginegratäng. Sen pedade jag in till stan. Till Henry M:s jobb. Hämtade ett par dansas-skoa. Inte Henrys alltså. Utan en av hans döttrars. Glömde fråga ägarinnans namn. Skorna skall jag ta med till Helsingfors i morgon. För att få reda på ägaren får jag väl göra som prinsen i Askungen. Fortsatte hem. Tvättade kläder. Kokade kaffe. Bäddade dubbelsängen, med kuddar och allt. Vaimos uttryckliga order. Har slarvat rejält med bäddandet i sommar. Men nu måste jag skärpa mig, säger hon.
I kväll kommer trean hem på permis. Antar att jag får skjutsa honom direkt till bruudes. Och i morgon skall jag för första gången få se mitt kära Arsenal FC. På riktigt. Nu skall jag ped iväg till gröna butiken. Och leta efter na goov. Som jag kan äta på tåget ner till Hki i morgon bitti. Sen blir det fredagsmys för hela slanten. Dock ingen tupplur. Tå får jag nog stryk, av henne.

Saldo: 25,0 km

Totalt: 2 291,1 km

Mål: + 81,1 km

Kanon: Långpasset

Kalkon: Tio-timmars-tuppluren

Inga kommentarer: